« terug naar de blog

Tips voor het aanschaffen van een wieleroutfit

Als je pas begint met wielrennen, denk je misschien nog niet zo na over de juiste kleding. Tot je de eerste paar keer op de fiets hebt gezeten en de ongemakken hebt ervaren van ‘normale’ sportkleding. Beestjes die door de mouw of broekspijp naar binnen vliegen, fladderende shirts en een klapperende broek… dan weet je meteen dat een wieleroutfit geen overbodige luxe is! Maar hoe kies je de juiste kleiding?

De juiste maat

Dat is niet heel erg moeilijk om te bedenken natuurlijk. Als je wieleroutfit te groot of te klein is, dan ondervind je er alleen maar ongemak van – of in ieder geval niet de voordelen dat wielrenkleding je kan bieden. Een goede shirt of broek biedt namelijk steun en compressie! Ook bij wielrenkleding is het ene merk het andere niet. Bij sommige merken zul je een heel andere maat hebben. Uiteraard kun je bij ons terecht in de WielersetsNL winkel aan de Sterrebosweg in Wijchen, waar je alle kleding kunt passen voor je het koopt. We hebben echte zomer outfits, maar ook winter outfits. Zo kun je ook de verschillen ervaren en beleven. Bovendien kunnen we je daar direct van goed maatadvies voorzien.

Type broek

Het belangrijkste onderdeel van je wieleroutfit is wel je broek. Vooral het zitvak is heel persoonlijk en belangrijk. Daar treedt namelijk de eerste irritatie op in de vorm van zadelpijn. Dat kan voorkomen worden als het zadel niet goed is afgesteld, maar ook als je de verkeerde wielerbroek draagt. Als de maat verkeerd is, bijvoorbeeld, of als de zeem niet bij jou past. De zeem zorgt bijvoorbeeld voor het opnemen van zweet en is schokabsorberend. Je kunt bij de broek kiezen uit een fietsbroek met bretels – een bibshort – en een fietsbroek zonder bretels. De bibshort is het populairst en meest geschikt voor wielrenners. In de zomer draag je eerder een korte broek, bij winter outfits kom je uiteraard bij een lange broek uit.

Het seizoen

In feite zijn er twee soorten wielrenkleding, zomer outfits en winter outfits. Ofwel: een wieleroutfit voor warm en koud weer. Daar tussenin kun je schipperen met hulpmiddelen als een extra jasje of arm- en beenstukken. Op die seizoenen koop je de kleding ook, ze hebben beide heel andere eigenschappen en zijn dus niet zomaar inwisselbaar of universeel te gebruiken.

« terug naar de blog
preloader