« terug naar de blog

Met deze 5 tips fiets jij nóg sneller!

Wielrennen is een heerlijke sport om energie in kwijt te kunnen, om samen met een groep vrienden en wielrenfanaten op pad te gaan en flink wat calorieën te verbranden. En al gaat het je niet om calorieën verbranden, wielrennen is wel een sport waar je alles moet geven.

Calorieën verbranden wielrennen

Wist je dat in een lijst calorieën verbranden wielrennen op nummer 1 staat? Niet alleen omdat je veel energie verbruikt met wielrennen, met een uurtje fietsen verbruik je 561 kcal per uur als je 50 kg weegt. Weeg je 100 kg, dan verbruik je 1122 kcal. En alles wat daartussen zit. Waarom staat in de lijst calorieën verbranden wielrennen dan op nummer 1? Nou, omdat je het zo lang kunt volhouden! Tochten van 2 tot 4 uur zijn helemaal geen uitzondering. Dat zie je een squasher of hardloper nog niet doen, wel?

Zithouding racefiets

Natuurlijk is de houding op je fiets heel belangrijk. Houd jezelf klein en compact. Hoofd naar voren, rechte lijn met je rug, armen naar binnen en je benen netjes vlak langs de stang. Zo heb je de minste luchtweerstand en kun je optimale snelheden behalen. Bovendien kost het minder energie om op tempo te blijven. De zithouding racefiets is één ding wat je zelf helemaal moet aanleren en aanwennen.

Wedstrijd

Het klinkt een beetje cheezy, maar als het je niet alleen gaat om calorieën verbranden met wielrennen is het een goede tip om wat competitie toe te voegen. Dat hoeft niet meteen heel enthousiast. Met een tracking app en je smartphone kun je bijvoorbeeld je vaste route tracken. Probeer jezelf telkens iets te verbeteren. Leer je route kennen, wanneer je wat harder kunt gaan of energie kunt sparen voor die ene helling. Je kunt daarbij ook experimenteren met je zithouding racefiets.

Overschoenen

Houd je voeten lekker warm en droog met onze overschoenen. Zeker bij koudere temperaturen in de winter zijn overschoenen voor de racefiets en MTB onmisbaar. Overschoenen zorgen er ook voor dat je fietsschoenen lekker schoon blijven. En niet alleen in de winter kun je overschoenen dragen, er zijn ook aerodynamische overschoenen die je bijvoorbeeld in de zomer tijdens tijdritten kunt dragen! Welke overschoen je ook zoekt, dankzij ons ruime assortiment overschoenen vind je altijd de beste overschoen voor jou!

Helm

Een helm zorgt niet alleen voor een goede houding en koeling voor je hoofd, het zorgt ook voor een stukje aerodynamica. De luchtstroom gaat zo soepel over je hoofd, nek en schouders, waardoor je dat stukje remming mist. De goede luchtstroom krijg je ook door de juiste wielrenkleding te dragen. Niet voor niets is wielerkleding zo strak: geen wapperende shirts of lucht in broekspijpen. Helemaal glad en aerodynamisch!

« terug naar de blog
preloader