« terug naar de blog

MTB Fietskleding tips in alle seizoenen

MTB Fietskleding tips in alle seizoenen

MTB fietskleding tips bij verschillende typen rijders

Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, dit is namelijk erg belangrijk voor de beste MTB fietskleding keuze die bij je past.

1- de enduro / trail mountainbiker.

Enduro trails zijn vaak erg technisch, moeilijke en ruige  beklimmingen en vaak nog ruigere afdalingen. Hier word vaak gebruik gemaakt van goed beschermende fietskleding.

 

Maar wat misschien wel het meest belangrijk is voor goede comfortabele fietskleding bij de lange en ruige beklimmingen? Je raad het misschien al, een goede zeembroek. Er zijn weinig enduro rijders geen zeembroek onder de zogeheten wijde ‘baggy broek’ dragen. Een zeembroek is belangrijk voor een goed en zacht gevoel tijdens de beklimmingen. Het is dan ook fijn voor de (vaak) hobbelige beklimmingen in het buitenland om een broek te hebben met niet teveel ‘geheugen’ hiermee word bedoeld dat na een lange rit je zeem nog steeds mooi hoort te zitten en niet volledig is ingezakt. De wielersets.nl PRO all black bibpants zou dan de perfecte broek moeten zijn. Het is zeker niet nodig om daar een kapitaal aan uit te geven zoals bij sommige merken

 

geen voelbare naden is ook erg fijn aan de broek.

 

 

 

 

De broek bevat een erg goed zeem met erg weinig ‘geheugen’

Hierdoor zal de broek ook een stuk langer meegaan

 

Je hebt met de buitenlandse trails veel hoogte meters. En dat betekent : temperatuur verschil. Het is daarom prettig om een wind- en waterdicht jack mee te nemen die je compact op kunt vouwen. MTB fietskleding die je zo klein op kunt vouwen is ideaal.

 

Windstopper - Wielersets

Het PRO windjack is wind en waterdicht.

Weegt slechts 60 gram en is daarom ook makkelijk in

Een half vakje te stoppen van je shirt, ideaal!

de wielrenner (fietskleding)

Een wielrenner zit vaak in de open gebieden zoals dijken en velden. Je hebt dan ook vaak de maken met de wind.

Het is niet prettig als je kleding wijd zit en om je heen wappert door de wind. Ten eerste zit het niet prettig ten tweede heb je een stuk meer luchtweerstand wat voor onnodig extra krachtverlies zocht op den duur.

Het is dus belangrijk dat de kleding mooi aansluit. De strak aansluitende MTB fietskleding is prima geschikt voor de wielrenner

Ook de lichaamstemperatuur is erg belangrijk. Nu, s’winters is een ‘3 lagen systeem’ aan te raden, door meerdere lagen aan te trekken kun je als je het warm hebt een kledingstuk uitdoen of bij kou juist aantrekken.

 

  • Om bij de eerste laag te beginnen :
  • Een thermo / zweetshirt afhankelijk van de temperatuur, bijv het PRO zweetshirt
  • Ten tweede : een fietsjack voor de grootste warmte
  • Ten derde : een wind/waterdichte jas, dit houd de warmte goed vast en houd de kou en nattigheid buiten. Bijv het PRO windjack

MTB fietskleding         MTB fietskleding      MTB fietskleding

 

 

De crosscountry rijder (MTB fietskleding)

  • Een crosscountry rijder staat vaak bekend om de lange tochten door bijv de Nederlandse bossen.

Tegenwoordig lijkt het of 130 km rijden ‘normaal’ is. Het is dan erg belangrijk om in de winter de juiste MTB fietskleding te hebben. Hij moet goed isoleren maar ook nog eens ademen. Verder is het hierboven genoemde 3 lagen systeem erg belangrijk.

Een goed oog-afsluitende bril is ook erg fijn op de modderige trails. Niks is vervelender om te moeten stoppen om modder uit je ook te moeten halen. In onze winkel, wielersets.nl liggen tientallen brillen met verschillende glazen voor maar 10 euro , geen modder in uw ogen dus meer! En dat voor maar een tientje.

Een voorbeeld van z’n goed ademende broek is de PRO all black

Bibpants in de lange uitvoering. Hij ademend, isoleert en

Heeft een heerlijk zeem in de broek zitten.

MTB fietskleding                                 MTB fietskleding

 

« terug naar de blog
preloader