« terug naar de blog

MTB kleding winter

MTB kleding winter, wat doen veel fietsers?

Veel fietsers verruilen na het wegseizoen de racefiets in voor de mountainbike. Het wordt kouder, het regent vaker en het wordt glad op de weg. Met de mountainbike rijd je lekker door de bossen waar het door de beschutting van bomen minder fris is dan in het open veld. Je fietst door de vrije natuur en af en toe flink door de modder. Met deze tips fiets je met de juiste MTB kleding winter met net zo veel plezier als in de zomer. Heerlijk!

 

Wat draag je in de winter op de mountainbike?

In de winter is het belangrijk te weten dat het zowel 9 graden kan zijn als -2 als je gaat fietsen. Het kan hard waaien of windstil zijn, het kan regenen, net geregend hebben of juist droog zijn. Dit zijn vele omstandigheden die vragen om een andere manier van aankleden. Het is ook daarom dat je vaak ziet bij ervaren fietsers dat de kledingkast behoorlijk vol hangt. Om vooral de beginnende fietsers zo goed mogelijk te helpen volgen 3 veelvoorkomende situaties.

 

MTB kleding winter: zacht en droog

Denk aan temperaturen tussen 7-12 graden, bewolkt of misschien zelfs een zonnetje. Lekker fietsweer en het gemakkelijkst om je op te kleden. Zelf trek ik dan een lange fietsbroek aan met daarop een mesh ondershirt en een dun najaarsjasje. En dat een complete outfit minder dan de helft kan kosten van een los jasje bij een bekend merk is mooi meegenomen

 

MTB kleding winter: zacht en regenachtig

De temperatuur kan dan hetzelfde zijn als hierboven, maar als het winderig is en er dreigt een regenbui of misschien regent het al wel, dan kleed je je toch anders aan. Maar hoe? Dit is wat ikzelf aantrek in dergelijke weersomstandigheden: Een lange fietsbroek met daarop een mesh ondershirt, een normaal winterjasje en daar overheen de waterdichte windbreaker. De windbreaker kun je meenemen in je achterzak en aantrekken bij meer wind of als het gaat regenen.

 

MTB kleding winter: koud!

Ook als het koud is fietsen veel mensen graag door. Misschien train je ergens voor of vind je je ontspanning in deze inspanning die onze mooie sport kenmerkt. Bij temperaturen rond het vriespunt trek ik een gevoerde winterbroek aan met daarop een gevoerd ondershirt en een goede winterjas. Onder de helm een warme helmmuts.

MTB kleding winter

MTB kleding winter

MTB kleding winter

« terug naar de blog
preloader