« terug naar de blog

Tips om in de herfst en winter te wielrennen: over sneeuw en tegenwindfietsen

Veel wielrenners houden een winterstop. Goedweer-fietsers, zogezegd, wat helemaal niet nodig is. Ook in de winter kun je namelijk goed wielrennen. Let daarbij wel op gladheid op de weg. Gevallen bladeren en sneeuw kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties.

Winter wielerset

Natuurlijk zorg je dat je warm gekleed bent in de herfst en de winter. Ook op de wielrenfiets is dat een must. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je niet onder tegenwindfietsen uit komt. Zeker in ons land staan er soms straffe, gure winden. Een goede winter wielerset zorgt voor een goede isolatie en is zeker winddicht, zodat je geen last hebt van de kou als je tegen de wind in fietsen moet. Let op de voering van de wielerset en een goede zeem voor in de broek. Die zul je nodig hebben!

Winterbanden

Tijdens het wielrennen in de winter kun je wel wat extra grip gebruiken. Je hebt zo minder last van vocht en gladheid op de weg. Let bij winterbanden voor je wielrenfiets op een goed profiel, maar zorg ook dat de band een extra goede beschermingslaag tegen lekrijden heeft. Voor extra grip kun je kiezen voor bredere banden. Wissel je 23 mm of 25 mm banden in voor een bredere band van 28 mm – mits je frame daar de ruimte voor heeft. Door de druk iets te verlagen, naar 5,5 tot 6,5 bar, heb je ook wat meer grip.

Handschoenen

Zorg dat je handen goed droog blijven. Goede handschoenen ademen niet alleen, zodat je geen last hebt van het zweet, maar zorgen ook dat je handen niet nat worden door sneeuw of regen. Natte handen worden namelijk koude, pijnlijke handen. Zeker bij het tegen de wind in fietsen! Koude handen leiden alleen maar af. Het is zeker met de koude wind aan te raden gewatteerde handschoenen met lange vingers te kiezen. Bij Wielersets.nl vind je handschoenen met een zeer goede grip die niet te dik zijn. Je kunt je navigatie blijven bedienen zonder de handschoenen uit te hoeven trekken.

Overschoenen

Houd je voeten lekker warm en droog met overschoenen. Zeker bij koudere temperaturen van de herfst en de winter kun je niet zonder overschoenen. Bij het tegenwindfietsen zorgen ze voor een stukje bescherming, zodat het niet in je schoenen waait. Overschoenen zorgen er ook voor dat je fietsschoenen schoon blijven. Daarbij heb je dunne schoenen voor de herfst en dikkere overschoenen voor een extra stukje warmte.

« terug naar de blog
preloader