« terug naar de blog

Wielerkleding winter

Wielerkleding winter -vroeger en nu

In de winter fietsen kan heerlijk zijn, maar kleed je dan goed aan. Tegenwoordig is wielerkleding winter niet al te dik en zeer efficiënt te noemen. In het verleden was de kledij een stuk dikker en moest je flink ingepakt zijn om in koude omstandigheden comfortabel te fietsen.

 

Wielerkleding winter: hoe het niet moet

Veel fietsers die al jaren rijden hebben een bomvolle kast met ‘’wielerkleding winter‘’. Geregeld koop je er een kledingstuk bij, maar weggooien gebeurt maar zelden. We zien geregeld dan een ervaren fietser laag-op-laag-op-laag-op-laag-op-laag draagt. Tot 3 lagen is goed, maar meer dan dat gaat elkaar in de weg zitten. Een ondershirt, een thermoshirt, een wielershirt, een dikke jas en dan nog een windstopper er overheen. Te veel lagen hebben een verstikkend effect.

 

Wielerkleding winter: hoe je het wel kan dragen

Thermoshirt: https://www.wielersets.nl/?s=thermo&post_type=product

Winterjas: https://www.wielersets.nl/shoppen/?swoof=1&product_cat=set&pa_seizoen=winter

Met een goed thermoshirt houd je je lichaamswarmte bij je. Daar overheen hoeft alleen nog maar de jas bij een buitentemperatuur van 6-10 graden. Is het kouder dan kun je er nog een wielershirt tussen steken. Tussen het thermoshirt en de jas zit lucht. Lucht isoleert. De winddichte jas houdt de koude wind buiten.

Wielerkleding winter jas

Wielerkleding winter broek

 

Hoe zit het met koude handen en voeten?

Bij wielerkleding winter draag je nog tegen:

Koude oren: https://www.wielersets.nl/?s=warm&post_type=product

Koude lucht in je nek: https://www.wielersets.nl/?s=kraag&post_type=product

Koude handen: https://www.wielersets.nl/?s=hand&post_type=product

Koude voeten: https://www.wielersets.nl/?s=warm&post_type=product

Bij winterse omstandigheden is het zo comfortabel fietsen.

 

Wielerkleding winter voor de echte koukleum

Ben je een echte koukleum? Dan zijn er nog wat extra zaken waar je op kan letten. Denk aan grootmoeders tip om bij koude voeten een zakje of aluminiumfolie over je sok te trekken en daar overheen de schoen en overschoen.

Bij zeer koude handen zijn er speciale handschoenen. Je moet er wel voor in de buidel tasten. Dan heb je handschoenen die ook de koukleum tot onder het vriespunt helpen comfortabel te fietsen: FUTURUM 4 SEASONS Gloves Thermo Black koop je bij Futurumshop.nl

« terug naar de blog
preloader