« terug naar de blog

Wielrennen in de winter; accessoires

In onze vorige blog hebben we gesproken over racefietsen in de winter en dan voornamelijk over de winter wielerkleding die je lijf goed beschermt. Wielrennen winter deel 2 is daar een vervolg op. Nu gaan we het hebben over de bescherming van je handen, voeten en hoofd.

De beste fietshandschoenen winter

Behalve je lijf wil je ook dat je handen droog en warm blijven. Sommigen kiezen ervoor om meerdere handschoenen over elkaar te dragen. Wat de beste fietshandschoenen winter voor jou zijn, hangt af van je wensen. Bij dikke handschoenen blijven je handen misschien wel lekker warm, maar heb je minder grip en is het lastiger schakelen. Bij de najaarshandschoenen heb je goede grip en kun je je navigatie bedienen zonder ze uit te hoeven trekken.

Fietsschoenen winter: wielren overschoenen

Naast je lijf en handen wil je ook je voeten – en vooral tenen – droog en warm houden tijdens het racefietsen in de winter. Dat kan eenvoudig met wielren overschoenen. Kies voor winddichte wielren overschoenen indien je goed tegen de kou beschermd wil worden. Met winddichte wielren overschoenen zul je je voeten warm houden bij snijdende koude wind bij een lage buitentemperatuur.

Wielerkleding winter: fietshelm, muts, bandana, warm cap

Houd het hoofd koel. En met de juiste wielerkleding winter ook warm! Een fietshelm zorgt voor een beetje warmte maar misschien niet voldoende. Met een bandana eronder kun je voor meer warmte zorgen. Een muts kan natuurlijk ook, maar let op dat hij niet te dik is, want dan past hij niet onder je fietshelm. Een ‘warm cap’ is speciaal gemaakt om je hoofd warm te houden.

Wielrennen winter: welke fietskleding bij welke temperatuur?

Omdat ons klimaat nogal wisselvallig kan zijn, is het soms lastig om de juiste winter fietskleding te kiezen. Dan is de vraag: welke fietskleding bij welke temperatuur? Ga bij jezelf na waar jij je het meest comfortabel in voelt. Heb je snel last van koude handen en voeten, kies dan winddichte en warme fietshandschoenen en wielren overschoenen. En voor de overgangsfase kun je met losse arm-en beenstukken nog een tijdje met je korte broek blijven rijden totdat het echt te koud wordt. En dan wordt het tijd voor je winter outfit! Bestel eenvoudig je winter outfit in onze webshop. Goede wielerkleding hoeft echt niet zo duur te zijn als bij de meeste bekende merken

« terug naar de blog
preloader