« terug naar de blog

Waarom arm- en beenstukken onmisbaar zijn voor fietsers

Arm- en beenstukken zijn handig én daarnaast een goedkopere oplossing dan meerdere wieleroutfits kopen. Met de flexibel te gebruiken accessoires kun je perfect inspelen op schommelende temperaturen. Wordt het tijdens het fietsen zonnig, dan trek je de stukken uit. Wordt het fris? Dan trek je ze net zo snel weer aan. Bovendien is het fijn om met een lange broek of shirt weg te fietsen, zodat spieren niet koud starten. Nadat je enige tijd hebt gefietst en het door de inspanning warmer krijgt, kun je vervolgens de been- en armstukken verwijderen.

Arm- en beenstukken vs. wieleroutfit lang

Twijfel je over het aanschaffen van een wieleroutfit lang of een wieleroutfit kort met arm- en beenwarmers? Op heel koude dagen is een lange wieleroutfit geen overbodige luxe. Wil je echter maar één wieleroutfit aanschaffen? Kies dan voor een korte wieleroutfit met arm- en beenstukken. Dat is voordeliger dan twee outfits aanschaffen. Bovendien zijn arm- en beenstukken net zo warm als een lange fietsbroek en een lang fietsshirt. Daarnaast zijn de arm- en beensleeves ook handig wanneer de temperatuur wisselt en je onderweg de arm- en beenstukken af wilt doen.

Arm- en beenstukken aan- en uittrekken

Been- en armstukken trek je aan voordat je op de fiets stapt. Je trekt eerst je arm- en beenwarmers aan en daarna pas je fietsbroek en wielershirt. Op die manier kun je de stukken naadloos laten aansluiten op je fietskleding en voorkom je dat de arm- en beenwarmers gaan schuren tijdens het fietsen. Wil je onderweg de arm- en beenstukken verwijderen? Dan kun je ze het beste helemaal uitdoen. Hiervoor hoef je niet eerst je schoenen uit te doen. Je trekt de beenstukken makkelijk over je schoenen uit. De stukken afstropen is onhandig en kan gevaarlijk zijn. Het risico om te vallen tijdens het fietsen kun je beter voorkomen.

Goede arm- en beenstukken:

  • trek je snel aan en uit;
  • zijn lekker warm;
  • sluiten mooi aan bij je wieleroutfit;
  • hebben een neutrale kleur, zodat ze matchen bij iedere wieleroutfit;
  • hebben siliconen randen, zodat ze goed aan je armen en benen blijven kleven en niet naar beneden glijden tijdens het fietsen;
  • kun je klein opvouwen, waardoor je de stukken makkelijk meeneemt tijdens het fietsen.

Been- en armstukken bestel je direct online in onze webshop

« terug naar de blog
preloader