« terug naar de blog

Fietsbroek, Pro vs Standaard kwaliteit

Fietsbroek, PRO vs standaard

Kies je nu voor een standaard kwaliteit fietsbroek of voor een PRO kwaliteit? De prijs is het eerste dat je ziet, maar waarin verschillen de fietsbroeken nog meer? En moet een goede fietsbroek duur zijn?

1, De pasvorm

Als je een standaard fietsbroek aantrekt zal deze zich nog wat moeten gaan vormen naar je lichaam. Hij is wat meer stroef. Een PRO broek zit meteen goed. Het materiaal van de PRO broek is wat sterker en voelt als geheel meer stabiel aan op de fiets.

fietsbroek

fietsbroek

 

2 De zeem van de fietsbroek

De zeem is misschien wel het meest belangrijke deel van de broek. In een standaard broek zit een Coolmax zeem. Een prima zeem die goed in vorm blijft en ook op lange termijn zijn dempende werking blijft behouden. Een PRO fietsbroek heeft een PRO Gel Force zeem. Deze is steviger en naadloos afgewerkt voor een optimaal draagcomfort. De PRO Gel Force zeem is met name geschikt voor lange afstanden en zware omstandigheden. Als je eenmaal de kwaliteit van PRO hebt ervaren zul je niet snel een standaard broek erbij kopen, maar vooral voor beginnende fietsers is een standaard broek voldoende.

 

3 De kwaliteit van de wielerbroeken

Zowel de Pro fietsbroek als de Standaard broek zijn van goede kwaliteit. Ze zullen niet snel gaan pluizen en krimpen niet in de was. Was de broek op 30 graden en gebruik geen droogtrommel. Een PRO broek is naadloos afgewerkt en dat draagt prettiger dan een broek met normaal afgewerkte naden. De standaard broek heeft dikkere randen en een siliconen strip om op zijn plaats te blijven bij de bovenbenen, bij een PRO fietsbroek vind je een hoogwaardige ”Italy Power Band” die altijd meteen goed op zijn plaats zit. Bij Wielersets.nl is alle kleding merkloos of van ons eigen huismerk. Dat betekent dat je uitsluitend betaalt voor de kwaliteit van het materiaal en niet voor sponsoring op TV, distributeurs en dergelijke.

4 De prijs van de fietsbroek

De Standaard broek heeft bij Wielersets.nl een prijs van €39,95-€49.95, je vindt hem hier.

Een PRO fietsbroek kost bij Wielersets.nl €69,95-€89,95 en is hier te bekijken

Een merkbroek kan wel €249,95 kosten. Natuurlijk is dit hoge kwaliteit. Maar is dit nu echt zoveel beter dan een PRO broek dat het de 3x hogere prijs waard is?

« terug naar de blog
preloader