« terug naar de blog

Welke accessoires heb ik nodig bij het wielrennen?

Wielrennen kun je op veel verschillende manieren uitoefenen. Welke wielrenaccessoires je daarbij kunt gebruiken, hangt erg af van de manier en de omgeving waarin je fietst. Wij zetten een aantal accessoires voor je op een rij en vertellen meteen waarvoor en wanneer je ze het beste kunt gebruiken, van wielrenoverschoenen tot handschoenen.

Fietsbril

Als je op volle vaart over een dijk fietst, wil je niet ineens een vliegje of een ander insect in je ogen krijgen. Met een eenvoudige fietsbril is dat snel te voorkomen. Let altijd op de pasvorm: sluit de bril goed aan? Een zonnebril als fietsbril heeft een overduidelijk pluspunt. Het geeft je meer contrast voor je omgeving, zodat je obstakels sneller ziet.

Handschoenen

Handschoenen zijn wielrenaccessoires die je niet kunt missen. Ze zorgen ervoor dat je handen droog blijven. Goede handschoenen zijn gemaakt van ademend materiaal, zodat je geen last hebt van zweethanden als je op de fiets zit. Onmisbaar, want met een flinke snelheid wil je wel een goede grip hebben op je stuur. Mocht je vallen, bieden handschoenen bovendien wat extra bescherming voor je handpalmen. Let erop dat de handschoenen waterafstotend zijn, zodat je handen niet nat worden door neerslag of dauw. Droge handen houden is niet het enige nut van handschoenen. Ze zorgen ook voor een stuk demping. De schokken van de weg worden door speciale pads in de handschoen geabsorbeerd.

Wielren overschoenen

Wielrenoverschoenen zijn zowel in de winter als de zomer heel praktisch. Met name in de koude en natte maanden van het najaar houden de wielrenoverschoenen je voeten droog en warm, wat een absolute bonus is voor op de racefiets. In de zomer zorgen ze niet alleen voor droge voeten, maar zorgen ze ook voor een extra stukje aerodynamica, waardoor je een betere tijdrit kunt neerzetten.

Armstukken en beenstukken

Misschien zijn deze niet zo bekend, maar armstukken en beenstukken zijn voor wielrenners bijzonder praktisch. Je kunt namelijk snel wisselen van een lange outfit naar een korte. Of beter gezegd: je maakt met armstukken en beenstukken in no-time van een korte wielrenoutfit een lange outfit! Zeker als je in de herfst- en lentemaanden vroeg op pad gaat of tot laat doorgaat is het erg prettig, omdat je tijdens de rit kunt wisselen.

Wielrenkleding

Natuurlijk behoren de kleding ook tot must-have wielrenaccessoires. Goed zittende kleding zorgt voor een goede ontlasting van je spieren, zodat je langer in een gebogen houding kunt zitten. Een goede wielerset zorgt er bovendien voor dat zweet snel kan verdampen, zodat je met droge kleding verder kunt. En denk ook aan een goede broek, dat vervelende schaafwonden en zadelpijn kan helpen voorkomen!

« terug naar de blog
preloader