« terug naar de blog

Wielrennen in de winter

Nu de dagen merkbaar korter worden en de temperatuur daalt, is het een goed moment om na te denken over wielrennen in de winter. Want het is ook prima wielrennen in de winter, mits je goed voorbereid bent.

Wielrennen in de winter = winter wielerkleding

Het vooruitzicht om te fietsen in donker, kou en regen zal je misschien doen besluiten om lekker binnen te blijven. Maar wielrennen in de winter hoeft echt geen beproeving te zijn. Vaak blijkt het weer aangenamer dan verwacht. Of deert het je niet om de kou te trotseren omdat het heerlijk is om buiten te zijn. En met een goede wieleroutfit dames of winter fietskleding heren kan dat ook nog eens heel comfortabel.

Tegen de wind in fietsen: winddichte fietskleding

“Hoe sterk is de eenzame fietser…” zijn de eerste woorden van het lied “De eenzame fietser”. We kennen allemaal de strijd tegen de elementen en tegen de wind in fietsen vergt veel energie. Een mooie uitdaging, mits je van het tegenwindfietsen niet te koud wordt. En daar zorgt een goede winddichte wieleroutfit voor. Alle wintersets van WielersetsNL zijn winddicht.

Waterdichte fiets regenkleding

Het liefst wil je droog blijven op de fiets. Maar onderweg kun je overvallen worden door een korte maar hevige plensbui. Met waterdichte fiets regenkleding kun je er wel voor zorgen dat je lijf zo droog mogelijk blijft. Dat maakt het fietsen in de regen een stuk aangenamer! Bij WielersetsNL vind je goede regenjacks en de wintersets zijn waterafstotend.

Winter fietskleding: lange winter fietsbroek

Een onmisbaar winter fietskledingstuk is een lange winter fietsbroek. Als deze winddicht én waterdicht is, zal hij je benen warm en droog houden tijdens het racefietsen in de winter. Er zijn verschillende soorten en materialen, zodat je zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt nog op de fiets kunt stappen. Natuurlijk kun je een prijzige variant aanschaffen zoals van Bobshop, maar dan betaal je al gauw 3, 5 keer zoveel als bij de goede wintersets van Wielersets

Wielerkleding winter: de winter fietsjas

Nog zo’n onmisbaar winter fietskledingstuk: de winter fietsjas. Of liever, het winter fiets jack, want het model moet niet te lang zijn. Ook het winter fietsjack is te krijgen in verschillende soorten en materialen. Als hij winddicht is, kan hij beter de kou buiten houden. Sommigen hebben zelfs een fleecevoering. De winddichte fiets jacks hebben over het algemeen goede ventilatie. Bij volledig waterdichte fiets jacks kan de ventilatie wat minder zijn, maar dan blijf je wel droog van de regen.

Wielrennen in de winter

Wielrennen in de winter

In de volgende blog deel 2 van wielrennen in de winter!

« terug naar de blog
preloader