« terug naar de blog

4 dingen die je tijdens het fietsen altijd mee moet nemen

Voordat je een fietstocht maakt, is het goed om je voor te bereiden. Tijdens een lange fietstocht kun je te maken krijgen met wisselende weersomstandigheden of calamiteiten. Uiteraard doe je altijd een helm op en neem je een bidon water mee voor onderweg, maar er zijn meer dingen die handig zijn om altijd bij je te hebben op de fiets. Deze 4 dingen zijn onmisbaar tijdens het fietsen:

Een bandenreparatieset

Een lekke band onderweg is vervelend, maar met een bandenreparatieset bij de hand repareer je de band zelf snel en eenvoudig. In een reparatieset zitten onder meer bandenwippers, schuurpapier, plakpleisters en een ventielslang. Allemaal gereedschappen die nodig zijn om een lekke band te repareren. Neem ook altijd een reservebinnenband mee. Dan hoef je niet te plakken, maar alleen te verwisselen in geval van een lekke band. Weet je niet hoe je een lekke band verwisselt? Met deze tips lukt het je binnen 1 minuut.

Een patroonpompje

Met een patroonpompje pomp je een band al binnen enkele seconden op. Het pompje pompt de band op de gewenste bandenspanning van 8 bar.

Een regenjas en arm- en beenstukken

Zeker in Nederland is het weer niet altijd te voorspellen. Wanneer je onderweg te maken krijgt met een bui is het fijn als je direct een regenjas aan kan trekken. Hierdoor blijf je droog en worden je spieren niet koud. De meeste wielerjasjes zijn water- en winddicht en heel klein op te vouwen, zodat je het jasje eenvoudig in je zadeltas meeneemt. Ook arm- en beenstukken zijn handig wanneer er plots een fris windje staat. Of andersom, wanneer de zon plotseling doorbreekt. Arm- en beenstukken kun je dan makkelijk verwijderen en in je korte wielertenue verder fietsen.

Fietsbril: onmisbaar tijdens een fietstocht

Een fietsbril beschermt je ogen niet alleen tegen de zon, maar ook tegen insecten, steentje en andere voorwerpen die tijdens het fietsen in je ogen kunnen raken. In onze webshop vind je verschillende fietsbrillen, zowel brillen voor zonnige dagen als brillen voor donkere dagen of schemering.

« terug naar de blog
preloader